Przejdź do treści

Jadłospis04.02 – 08.02.

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

4 lutego – poniedziałek

Zupa mleczna, pieczywo, masło, wędlina, warzywa, herbata, owoce

Żurek z ziemniakami, ryż, udko z kurczaka w potrawce, marchewka gotowana, kompot

Jogurt naturalny z jabłkiem, pieczywo, masło, pasztet domowy, herbata, owoce

5 lutego – wtorek

Pieczywo, masło, parówka na ciepło z ketchupem, szynka, herbata z cytryną, owoce

Zupa warzywna z makaronem, ziemniaki, gulasz wieprzowy, surówka z selera, jabłka i marchewki, kompot

Kasza manna z sokiem malinowym, pieczywo, masło, szynka, warzywka, herbata, owoce

6 lutego – środa

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo, masło, pasta z tuńczyka, dżem, herbata, owoce

Zupa jarzynowa na rosole, pierogi na słodko z serem i sosem truskawkowym, kompot

Kanapki z masłem, wędliną, serem i warzywami, herbata, owoce

7 lutego – czwartek

Pieczywo, masło, wędlina, warzywa, twarożek ze szczypiorkiem, herbata

Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet z fileta w sosie warzywnym, surówka wielowarzywna, kompot

Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem, pieczywo, masło, kakao, herbata, owoce

8 lutego – piątek

Kasza jaglana z mlekiem , pieczywo, masło, serek kanapkowy, powidła, herbata, owoce

Krupnik z natką, ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kwaszonej kapusty, kompot

Makaron z musem jabłkowym, pieczywo, masło, serek na słodko z miodem, herbata, owoce