Przejdź do treści

Jadłospis 01.04 – 05.04

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

1 kwietnia – poniedziałek

Płatki z mlekiem i miodem, pieczywo, masło, indyk pieczony, polędwica łososiowa, ogórek, pomidor, herbata z mięty, owoce krojone

Zupa koperkowa z ziemniakami, ryż na sypko, potrawka z drobiu, sałata mieszana z ogórkiem marchew gotowana, kompot z czarnej porzeczki

Kanapki z masłem i twarożkiem śmietankowym,dżem, wędlina, warzywko, herbata rumiankowa, owoce

2 kwietnia – wtorek

Pieczywo, masło, kurczak gotowany, wędlina, ser żółty, warzywa, kawa Inka z mlekiem, marchewka krojona, jabłko

Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony z pieca, buraczki z zasmażką, kompot

Kasza manna na mleku z syropem malinowym, kanapki z masłem, wędliną i warzywami, dżem, herbata, owoce

3 kwietnia – środa

Zupa mleczna, pieczywo, masło szynka włoska gotowana, pomidor, herbata z melisy, owoce krojone

Grochówka z ziemniakami, racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot

Deser mleczny, pieczywo z masłem, wędliną i warzywami, herbata, owoce

4 kwietnia – czwartek

Pieczywo, masło, wędlina, warzywa, twarożek ze szczypiorkiem, dżem, kakao, owoce krojone

Zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka, marchewka z jabłkiem, kompot

Kisiel truskawkowy, pieczywo, masło, powidła śliwkowe, herbata, owoce, chrupki kukurydziane

5 kwietnia– piątek

Zupa mleczna, pieczywo, masło, jajko gotowane, warzywa, twarożek, dżem, herbata, owoce

Krupnik z zieleniną, ziemniaki, kotlet rybny, marchewki mini z masłem, kapusta kwaszona, kompot

Ryż z jabłkiem i cynamonem, pieczywo z masłem i twarożkiem, herbata, owoce