Przejdź do treści

Jadłospis 04.03 – 08.03

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

4 marca – poniedziałek

Płatki jaglane z mlekiem i miodem, pieczywo, masło, polędwica sopocka

Jarzynowa z ziemniakami na rosole, makaron, potrawka z drobiu z warzywami, kapusta pekińska z sosem, kompot owocowy

Kanapki z masłem i wędliną, twarożek śmietankowy z natką i ogórkiem, herbata, owoce

5 marca – wtorek

Chleb z masłem, indyk pieczony, sałata lodowa, ogórek, kakao, herbata, owoce

Ryżowa na rosole z warzywami, ziemniaki, kotlet mielony wieprzowo-drobiowy z pieca, buraczki zasmażane, kompot

Kasza manna z sokiem, wafle ryżowe, bułka z masłem, szynka, herbata, owoce

6 marca – środa

Płatki z mlekiem, pieczywo, masło, jajko krojone, pomidor, dżem, herbata, owoce

Krupnik z zieleniną, łazanki z serem i jabłkiem prażonym, kompot

Kajzerka z masłem i twarożkiem śmietankowym, śledź w oleju z cebulką, herbata, owoce

7 marca – czwartek

Pieczywo z masłem i warzywami, szynka z fileta, kawa z mlekiem, herbata

Pomidorowa z ryżem na rosole, ziemniaki, udko drobiowe w sosie, surówka wielowarzywna, warzywko gotowane, kompot

Serek waniliowy, biszkopty, pieczywo z masłem, herbata, owoce

8 marca – piątek

Zupa mleczna, bułka maślana z dżemem, herbata, owoce

Kartoflanka z zasmażką, naleśniki z serem i jabłkiem prażonym, kompot

Bagietka z masłem czosnkowym, kanapki z masłem, serem żółtym i warzywami , herbata, owoce