Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
18 marca – poniedziałek |
Płatki ryżowe z mlekiem i miodem, pieczywo, masło, szynka, pasztet domowy,pomidor, herbata, chipsy jabłkowe |
Grochówka z ziemniakami, kasza jęczmienna, pulpet wieprzowo-drobiowy w sosie pomidorowym, ogórek konserwowy, kompot |
Kanapki z masłem, serem żółtym i wędliną, herbata z cytryną, jabłko |
19 marca – wtorek |
Parówki z szynki, ketchup, pieczywo, masło, herbata, owoce |
Rosół z makaronem, ziemniaki, zrazy ze schabu z warzywami w sosie, buraczki na ciepło,kompot |
Bagietka z masłem i serem śmietankowym, ogórek, herbata, owoce |
20 marca – środa |
Płatki jaglane z mlekiem, szynka drobiowa z kurczaka gotowanego, ser żółty, warzywa, herbata owocowa, owoce |
Krupnik z ziemniakami, ryba w panierce, kapusta kwaszona, kompot |
Jogurt naturalny z owocami, pieczywo, masło, kabanos, warzywa, herbata, owoce |
21 marca – czwartek |
Kanapki z masłem, indyk pieczony, twarożek śmietankowy, warzywa, herbata z cytryną |
Zupa pomidorowa z makaronem, ryż na sypko, udko w sosie, surówka z białej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot |
Kisiel owocowy, kajzerka z masłem, twarożkiem i dżemem, herbata, owoce |
22 marca – piątek |
Pieczywo, bułka maślana, masło, serek waniliowy, herbata, dżem, owoce |
Zupa warzywna z ziemniakami, pierogi z serem i owocami na słodko, kompot |
Kasza manna z mlekiem i sosem malinowym, pieczywo, masło, herbata, owoce |