Przejdź do treści

Jadłospis 18.03 – 22.03

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

18 marca – poniedziałek

Płatki ryżowe z mlekiem i miodem, pieczywo, masło, szynka, pasztet domowy,pomidor, herbata, chipsy jabłkowe

Grochówka z ziemniakami, kasza jęczmienna, pulpet wieprzowo-drobiowy w sosie pomidorowym, ogórek konserwowy, kompot

Kanapki z masłem, serem żółtym i wędliną, herbata z cytryną, jabłko

19 marca – wtorek

Parówki z szynki, ketchup, pieczywo, masło, herbata, owoce

Rosół z makaronem, ziemniaki, zrazy ze schabu z warzywami w sosie, buraczki na ciepło,kompot

Bagietka z masłem i serem śmietankowym, ogórek, herbata, owoce

20 marca – środa

Płatki jaglane z mlekiem, szynka drobiowa z kurczaka gotowanego, ser żółty, warzywa, herbata owocowa, owoce

Krupnik z ziemniakami, ryba w panierce, kapusta kwaszona, kompot

Jogurt naturalny z owocami, pieczywo, masło, kabanos, warzywa, herbata, owoce

21 marca – czwartek

Kanapki z masłem, indyk pieczony, twarożek śmietankowy, warzywa, herbata z cytryną

Zupa pomidorowa z makaronem, ryż na sypko, udko w sosie, surówka z białej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot

Kisiel owocowy, kajzerka z masłem, twarożkiem i dżemem, herbata, owoce

22 marca – piątek

Pieczywo, bułka maślana, masło, serek waniliowy, herbata, dżem, owoce

Zupa warzywna z ziemniakami, pierogi z serem i owocami na słodko, kompot

Kasza manna z mlekiem i sosem malinowym, pieczywo, masło, herbata, owoce